Deze cursus wordt gegeven volgens een iets vereenvoudigde versie van de costumière- en kleermakers opleiding volgens de Coupe National methode, echter zonder het onderdeel patroontekenen.

Tijdens deze cursus leer je een heel aantal technieken die je verder helpen om zelfstandig en op een gedegen manier een kledingstuk uit een zelf-maak-mode-blad te maken. Er wordt gewerkt volgens modules die bij voldoende resultaat beloond worden met certificaten. Na het behalen van de mogelijke certificaten, wordt een oorkonde uitgereikt.

Je naaivaardigheid gaat naar een hoger plan!
Je krijgt gaande weg inzicht in stoffen en voor welke kledingstukken deze geschikt zijn.


1. Mode maken voor beginners.


Bestaande uit 3 Modules. Na het behalen van deze certificaten ben je in staat om zelfstandig een aantal eenvoudige kledingstukken te maken.

Voor certificaat 1 komen verschillende stiknaden aan bod. Evenals het inzetten van verschillende ritsen, het maken van verschillende zakken en andere technieken die voor het maken van kinderkleding nodig zijn.

Je maakt een aantal kinderkledingstukken. Hierbij leer je patronen overnemen. Je herkent op den duur de losse patroondelen en hoe deze aan elkaar genaaid moeten. Jurkje, broekje, rokje en jas komen aan bod. Ook het maken en inzetten van een capuchon.

Voor certificaat 2 staan weer een aantal stiknaden op het programma. Evenals het maken van splitten en plooiverwerkingen. Je leert verschillende zomen en er komt weer een zak aan bod.
Je maakt een aantal rokken waar deze technieken in terug komen.

Voor certificaat 3 ga je broeken maken. Daarbij komt de gulpsluiting natuurlijk aan bod, evenals omslagen, zakken en splitten.
Je maakt verschillende broeken. Klassiek, jeans en legging.

Na het behalen van deze 3 certificaten wordt een oorkonde uitgereikt.